Whatever

Idag ska jag städa,duscha,job

ba och bli människa igen. Fyfan vad seg jag har vart! I fredags vart det utgång, hade sjukt roligt. Igår gick jag upp halv sex på kvällen haha! Rekord. Nu ska jag som sagt fixelifixa! Jobb på Spira ikväll!



Blogg app!

Nu har Blogg.se öppen kommit till Android så *testing testing*. Kul då kan jag uppdatera när jag vill :)



Inspiration?

Oh det är verkligen inget kul att blogga under skoldagarna. Jag går till skolan, trälar och åker hem. Sedan pluggar jag och sover. I måndags var jag och klippte mig, blev inte nöjd. Som vanligt! Blir så less på att aldrig få det som jag vill. Kommer att använda mössa ett tag nu, har hösten som ursäkt.

Var även med min far på En midsommarnatts dröm, en ny teater på Spira. Farsgubben hade ju inte fått sin födelsedagspresent än så det här blev min present till honom. Teatern var hur bra som helst, och riktigt rolig. Rekomenderar er att se den om ni bor i Jönköping eller har vägarna förbi :)

Idag har jag vart med om en spännande sak! Det är så att Anders Lundin åker runt i Sverige just nu och spelar in en ny serie "Det hände här" som fokuserar på mindre svenska orter med en fantastisk historia. Och Habo var utvalt. Så på Blå Torget klockan 17.00 så började de spela in avsnittet och självklart var jag och mamma där. Det var inte så häftigt att stå en halv meter från Anders Lundin som jag trodde, det berodde nog på spöregnet haha!

Det var tre historiker som valt ut var sin historisk händelse som de berättade om. Idén är att någon utav dessa tre händelser ska namnge rondellen mitt i Habo. Kameramän gick omkring i publiken och intervjuade. Jag och mamma var med ett antal gånger, tillslut sa vi att "neeej nu har ni filmat oss tillräckligt". Sedan skulle alla som var där rösta om vilket namn sm var bäst. De samlade oss i en klump och sedan sprang alla till det namn de tyckte var bäst. Jag och mamma kutade till Falks Rondell som anspelar på Johan Falk, eller Falks grav som är mer känt.
 
Falks rondell vann och nu har vi namngett den. Riktigt kul att vara med på den tvinspelningen.
 



London 2012!

Tisdag:
 
Nu har alla mina anteckningar från London försvunnit(brukar skiva ned för att mitt minne är väldigt dåligt). Jag ska dock göra mitt bästa!

Vårt mål för dagen var shoppingcentret Westfield som jag hade hört en jäkla massa bra om. Det tog lite tid att ta sig dit eftersom det ligger några zoner utanför centrala London. Det fanns sjukt mycket butiker men hela första våningen var bara upper class fashion, så inget inom vår budget. Skitdåligt faktiskt! Andra våningen hittade vi kanske 4-5 butiker som riktade sig till ungdomar med begränsad budget. Hittade lite fint men inte alls mycket. Så Westfield är inget jag rekomenderar till den "normala" svensken.
 
En positiv grej som vi lade märke till är hur snabbmatskedjorna väljer att placera sig. Det är oftast en stor yta i mitten med stolar och bord sedan finner du 2-3 olika kedjor/restauranger runt omkring den här ytan. Så om man är ett stort kompisgäng som inte kan bestämma sig vart man ska äta så är det perfekt med det här systemet. Det blev myyycket snabbmat när vi var i London. Pizza Hut, KFC, Burger King, Mcdonalds, Subway mm haha :)

Det här var inte vilken dag som helst dock! :D När vi kände oss färdiga så släpade vi våra ben och kassar till tunnelbanan igen och åkte hem. Vi fräschade till oss(det behövdes!) och klädde upp oss till öronen. Gissa varför? Jo för vi skulle på THE PHANTOM OF THE OPERA MED PETER JÖBACK IIIIIIIIIH :D Ni som är mina trogna läsare kanske minns mina upprörda inlägg i våras om att jag inte kunde åka till London? Det löste ju sig galant. Det var smidigt och bra att ta sig till Her Majesty's theatre(som vi under vår vilsna färd under dag 1 av misstag råkat hitta till), som sagt så är tunnelbanevärdarna helt underbara och kan svara på alla frågor. Jag var så sjukt over excited. Älskar Peter Jöback, han är så grymt bra och fin. Musikalen var helt outstanding och de som medverkade är musikaliska genier. Sofia Escobar- One word AMAZING och Peter Jöback- BREATHTAKING WOW. Jag förväntade mig inte att få ut den mörka och djupa rösten ur Peter som är sopran/tenor(kan inte de ljusa röstbeteckningarna). Armhåret stod rakt upp. Helt fantastiskt bra.
 
 
 



Fuck

Fan vad less jag blir!!!! Lämnade in min mobil på lagning nu och hade fixat så att allt viktigt var på minneskortet. Mmmmm allt utan min anteckningar... Sådan jävla tur att jag inte minns vilka anteckningar som fanns där. Men det kommer jag väl på efter hand -.- Hade antecknat ner dagbok från London. Men nu får jag ta till mitt sega minne istället.
 
Fuck jävla helvetes skit.



18 års kalas

Nu är jag färdigfixad och väntar på gästerna. Ikväll serveras det tacos och prinsesstårta till efterrätt!
Tog lite snabba bilder med camen. Enjoy




Via Dolorosa

Jag är så nöjd! Lite bilder från the D day och även resultatet ;)




Fredag!

Oooh min rygg! Det var spännande att sova inatt, på sida-mage-sida-mage-sida-mage jag fick inte sova på rygg. Vaknade dock helt utvilad, måste berott på de 8 timmar jag fick sova. Brukar annars bli 6 och en halv timme. Men jag hade så urbota tråkigt igår så jag gick helt enkelt och la mig. Smart drag faktiskt!

Tatueringen är jätteöm och jag har smörjt in den två gånger idag. Ska försöka ta ett bra kort på den men det är svårt och jag är lat. Slutade skolan vid tolv idag så nu sitter jag hemma och väntar på att det nya Glee avsnittet ska ladda färdigt. Ska nog sova lite också för ikväll blir det 18års "kalas" för en del av släkten. Har inte funnits tid innan.
 
Ciao!
 
Den här snyggingen skulle jag inte tacka nej till i 18års present <3



Tattoo

Då var den färdig och jag har gjort något utav det modigaste i mitt liv! Var jättenervös innan och gled in och ut ur en annan värld hela morgonen. Det tog en timme ungefär innan vi kom igång och tatuerade eftersom motivet skulle skissas upp och klistras på och justeras mm. De flesta frågar om smärtan, gjorde det ont? Svar: Som fan!
 
Jag är en person som brukar överdriva men nu ska jag inte göra det. Smärtan var inte outhärdlig och lika hemsk som jordens undergång. Jag beskrev smärtan där och då som att du tar din nagel och trycker ner den i en leverfläck(som står utåt)  och verkligen trycker till och vrider om. Det var min första tanke, shit det känns som att han tatuerar på mina leverfläckar. Konturerna var helt klart värst, det krävdes mycket energi för att kontrollera och fokusera mig. Körde med en övning jag fått av min psykolog. Fokusera på hur det känns kallt i näsan när du andas in och varmt när du andas ut. Man ska fokusera på stället där kylan och värmen slår till. Så låg och upprepade "varm, kallt, varmt, kallt, varmt, kallt" för mig själv haha! När han taturade på ryggraden och skulderbladet så trodde jag att jag skulle flippa ur. Aldrig mer tatuering där!!! När han sedan skulle skugga så kändes det knappt faktiskt. Sonja som var med mig under hela sittningen pratade på om allt möjligt och vi förde vilda diskussioner. Det är inte lätt att prata när man ligger på mage och inte får röra sig xD!
 
I början tänkte jag "vafaaaaan har jag gett mig in på, jag pallar inte mer" men det gick jättebra endå. Via Dolorosa är jätteduktiga och även min tatuerare som hette Mattias. 
 
Nu sitter plasten på och ska göra det tills imorgon. Sedan börjar två veckors läkande och krångel. Men det är värt det! Tatueringen läcker lite färg och sårvätska men det är helt normalt. Rätt obehagligt dock haha
 
Lägger upp bilder på tatueringen när den har läkt lite :)




London 2012

Måndag:
Vi vaknade runt halv åtta och gick ner för att äta frukost. Clink 78 hade en vanlig kontinental frukostbuffé. Det var väl inget att hurra för, ljummen mjölk och blaha pålägg. Det enda coola var väl egentligen brödrosten haha! I Storbritannien var det Summer banks holiday vilket innebar folkfest och dans. Vi begav oss mot Notting Hill, dock hoppade vi på fel tunnelbana så vi fick vända. Det är smidigt att tunnelbanorna går så ofta och nästan överallt. I Notting Hill har de en "jättestor" carnival a lá Rio de Janeiro. Jag kan dock inte säga att jag blev så imponerad, jag blev snarare arg. Det var ett paradtåg med fina dräkter och det var hög musik men de gick ju bara?!!? Inget dansande, skrattande, sjungande eller någonting. Glädjen och engagemanget fanns inte där, självklart rycktes man med av musiken.  Efter en del planlöst vandrande så hittade vi till slut till tunnelbanan som dock hade stängt pga folkmassan. Så det fick bli bussen till Edgware Road och sedan Waterloolinjen till Oxford Street. 
 
Seriöst, jag dog inombords av glädje när vi kom till Oxford Street. Alla favoritbutiker samlade på en enda gata, Oh my god I were in heaven :D Vårt mål var Primark och det visade sig ju vara typ två kilometer ner på gatan, något uppgivna hittade vi tillslut in till den gigantiska primark butiken. Det var rena rama kriget där inne. Folk ÖVERALLT och kläder överallt. Vi slogs för blotta livet, till provrummena var det milslång kö så jag ställde mig i ett hörn och provade kläderna och chansade lite på måfå. Jag fick med mig 13 plagg och var 81 pund fattigare. 
 
Vi fortsatte mot KFC(Kentucky fried chicken), det var så sjukt snuskigt därinne. Fyfan aldrig mer! 
När vi kom hem till hostelet så vilade vi lite och lagade nudlar i deras kök. Men vi kände oss inte färdiga för dagen. I London har de en skitsmart grej! Det finns såkallade Barclays cyklar att hyra precis överallt. Det är "stationer" utplacerade runt hela London med säg kanske 20 cyklar på varje. Man betalar i en automat och hakar ur en cykel. Sedan kan man bara lämna tillbaka den på någon annan station. Det är billigt och smidigt som sjutton! Vi cyklade omkring på smågator och i cirklar. Jag trodde vi var påväg åt ett håll men det slutade med att vi var tillbaka där vi började haha. Det var sjukt läskigt med vänstertrafiken. Vi fick tänka om helt, läskigt när en dubbeldäckare svischade förbi liksom. Vi tog en sväng förbi tesco och köpte kvällsmat och åkte hem till Hostelet igen där vi satte oss i datarummet och planerade.
 



The day with a big D!!

Har nog inte skrivit så mycket om mina tatueringsplaner de senaste veckorna. I början av september började jag tveka och vela. Så jag bestämde mig för att inte göra tatueringen, dock avbokade jag aldrig tiden. Tror jag innerst inne visste att jag ville göra den. Och nu är dagen här, nästan. Imorgon klockan 12  gör jag något utav det modigaste jag har gjort i mitt liv. För det är inte likt mig att göra något permament. Jag är så tankspridd och ombytlig att jag hela tiden förändrar mig. Men den här tatueringen är bestående, den kommer föralltid att vara med mig. Undviker dock att nämna eller tänka ordet föralltid, det skrämmer mig. Men jag är redo :) världen har alltid varit en del av mig endå!

Får väl se hur mycket jag kommer att skrika!
Ciao!



London 2012!

Söndag:
Vi landade på London Heathrow runt nio tiden. Jag och Becca var uppe redan halv fem om jag inte minns fel. Vid klockan åtta gick planet och vi var lyckligtvis på det! Säkerhetskontrollen och allt det gick jättesmidigt. Flyget tog två timmar men med tidskillnaden blev det en timme. I säkerhetskontrollen ut mötte jag den suraste kvinnan jag har mött i hela mitt liv, hon satt i passkontrollen. Hon såg ut som hon skulle mörda någon och sprängas i bitar, blev fan skiträdd för henne. Kände mig som en terrorist. Väl framme så skaffade vi oss biljetter och tog oss ner till tunnelbanan. Min resväska vägde bly och hade jättekort handtag så jag såg inte klok ut haha. Tuben tog ca 45 minuter. Vår station hette King's cross St. Pancras. Det var ett litet äventyr att ta sig till vårt Hostel som hette Clink78. Vi var typ 2 timmar tidiga men fick tillgång till vårt rum nästan direkt. Vårt rum var jättemysigt! Pyttelitet, men mysigt.
Vi gick till närmaste Tesco(motsvarigheten till Ica, Konsum mm) och handlade på oss ett litet förråd med mat och dryck. Det var tänkt att vi skulle på en guidad tur men vi fattade fel så vi missade den tyvärr. Men inget depp här inte! Vi gick till King's Cross St. Pancras international som är själva tågstationen. Harry Potter och det vise sten har sekvenser inspelade på den stationen och visst kände jag igen mig :). Vi tog tuben till Westminister området för att kolla in Big Ben, London Eye etc. Vi sket i att åka London Eye för kön var enooormt lång och parisehjul kan vi åka hemma. Det är riktigt mysigt att vandra längs med Themsen, massvis med folk tjänar pengar på att klä ut sig och låta folk ta kort med dem, andra gör konster med mera. Jag tog kort med en snubbe utklädd till vakt haha :D Sedan gick vi över en bro och vilse, trots att vi var vilsna så "dök vi upp" på alla typiska london attraktioner, rätt kul att vi bara snubblade in i dem. Så det blev Trafalgar Square, Trocadero, Picadilly Circus, Soho, China Town, Leicester och M&M 3 våningsaffär. Allt ligger så nära, jättemysigt :D Framåt eftermiddagen lyckades vi ta oss till Tower Bridge med tuben. Gud vet vad vi hade tagit oss till utan alla vänliga människor och stationsfunktionärer? Vi tänkte att Tower Bridge är mysigast att se på kvällen så det började skymma när vi kom fram. Vi köpte choklad och chai latte på Starbucks och vandrade bort till bron och över. Fantastiskt mysigt och romantiskt, råder alla att se Tower Bridge på kvällen!

Efter lite planlöst vandrande på andra sidan Themsen begav vi oss hemåt med onda fötter och glada miner.
 
 
 



Vart jag än går

Nu får jag förfan skärpa till mig, för min egen skull. Jag skaaaaaaaa skriva om London. Snart...
Skolan är så förbannat jävla aptråkig så man blir helt ap-atisk. Hur ska det här året gå? Börjar bli allergisk mot nötter höhö. "Bäckadal, kan innehålla spår av nötter" hihi.

Ikväll blir det Zumba med Evelina, dags att svettas som en gris!

Ciao!





Tjaaa

Tjollahopp! Sitter och surar på min telefon, eller dator egentligen. Min bluetooth vägrar fungera mellan mobilen och datorn. Så ja här kan jag inte ladda upp några bilder minsann.
 
Skolan har börjat och mitt blogghumör har gone straight down! Har inte skrivit om London än liksom. I fredags körde jag min första krogrunda. Vi var omkring på massa ställen i Jönköping. Bongo, Amor, Centrum och Sams tror jag det var. Minnena från kvällen är något suddiga, men så ska det va! 
 
Sitter i skolan nu och ska göra färdigt ett arbete, ingen lärare här så det blir party party! Senare idag ska jag träffa Issa och hennes dotter Nicole. SOM JAG HAR LÄNGTAT! Det var evigheter sedan jag träffade de goingarna <3
 
Ciao!





Cigarettes

En kär gammal låt ploppade precis upp från en bortglömg spellista. Cigarettes av Russan Red. Den fängslar mig på något vis. Den är fin! Sångerskan heter egentligen Lourdes Hernández.


 



Zumba!

Herre min skapare! Min kropp, mina svettkörtlar. Idag var första Zumbalektionen på medborgarskolan. Det var så jäkla roligt men så svettigt. Jag som inte har dansat sedan våren 2010 är lite ur gängorna när det kommer till kondition och koordination haha! Men jag shakade loss så svetten flög åt alla håll. 
 
Här får ni en bild på mitt fantastiskt vackra nyduschade hårburr.





Synestesi

Jag har under hela mitt liv upplevt det som står skrivet nedan. Jag upplever alla ord, namn och siffror i olika färger. Det är helt normalt för mig och jag tänker inte ens på det. Jag ser framför mig vilken färg ett ord har. Det blir jätte knasigt när någon annan kommer och anger andra färger än vad jag är van vid.
 
Synestesi: 

Synestesi (eller sinnesanalogi eller intersinnessamverkan) är ett neurologiskt tillstånd som innebär att två eller flera sinnen är sammankopplade. Vissa synesteter kan höra färger, andra kan se ljud; symptomen varierar. Uppgifterna om hur stor del av befolkningen som är synesteter varierar, allt mellan 0,001 och 2 % har föreslagits. Synestesi är marginellt vanligare hos kvinnor än hos män. Synestesi har visats gå igen i familjer, och man tror därför att tillståndet kan ha genetiska orsaker, dock med flera gener inblandade.

Den vanligaste formen av synestesi är troligen att se olika färger för olika bokstäver eller siffror (ibland hela ord, särskilt ofta tidsenheter såsom veckodagarnas namn och månaderna). Däremot är det sällsynt att från en färg se en bokstav eller siffra. Varje bokstav har alltid samma färg, och den förändras inte ofta med tiden. Det är inte något som synesteten behöver komma ihåg; för honom eller henne kan det kännas lika naturligt att femmor är gröna som att himlen är blå.Synestesin kan vara antingen projicerande, det vill säga att till exempel bokstävernas färger upplevs som ett vanligt synintryck, eller associativ, att bokstäverna associeras till att ha bestämda färger som man kan se för sitt inre.

En annan vanlig form av synestesi är att ha strukturer eller färger för olika tidsenheter, som dygnet, veckan och året. En annan grupp har synestetiska upplevelser kopplade till ljud.


Jag ska ge några exempel på mina färgval.

Höger: Grön
Vänster: Orange
Frida: Röd
Hej: Grön
Gata: Vit
Hallå: Blå

Och veckodagarna:
Måndag: Blå
Tisdag: Vit
Onsdag: Grön
Torsdag: Svart
Fredag: Gul
Lördag: Röd
Söndag: Vitgrå

Månaderna:
Januari: Vit
Februari:Rödsvart(?)
Mars: Svart
April: Gul
Maj: Lilaröd
Juni: Ljus grönrosa(det skiftar lite)
Juli: Grön
Augusti: Orange
September: Orangegrön
Oktober: Mörkgrön
November: Skogsgrön
December: Svart

 




Tillbaka!

Hallå hallå! Här var det ett tag sedan jag var. Måste tacka de fina människorna som endå har kikat in på min blogg varje dag. Siffran ligger stadigt på 8 st besökare. Men det kanske är blogg.se som tycker synd om mig och planterar lite läsare haha? ;)

Förstår att jag borde skriva vad jag gjorde i London men jag håller på den karamellen lite till eftersom det fortfarande känns för surrealistiskt att vara hemma. Blir lite deppig så återkommer med London historier när jag känner mig redo. Gud så djup jag låter haha, men jag är väl lite lat också. Det är Mycket som ska skrivas ner och jag ska hitta orken sedan är jag på banan :)

Jag kom hem i torsdagsnatt och sedan dess har det inte gått i många knop. Fredagen spenderade jag hemma skrikandes,svärandes och pustandes över all den oreda jag lämnat hemma och den oredan som jag nu var tvungen att organisera plus all packning. Har vart hos pappa i helgen och blivit firad och även firat honom tillsammans med Anki. Jag fick mängder med presenter. Fick en vetevärmare, mjölkskummare, fint skåp, presentkort på bikbok, en anteckningsbok, presentkort på cervera och en flaska vitt vin. Jag är jättetacksam, även om det låter som "tråkiga" vuxenpresenter så behövde jag allt det här :D 
 
Nu ska jag försöka göra lite läxor och sedan belöna mig själv med en Tepuccino, som jag kan göra nu med min nya fina mjölkskummare. 
 
Här är en liten sneek peak på London, det jag köpte :)












RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!