Sena timmar.

Jag har suttit och bläddrat runt lite på aftonbladet, har strö läst några Justin Bieber artiklar och jag blir helt förfärad. Vi lever i ett samhälle där media har individen i ett starkt grepp. Media berättar för oss vad vi ska värdesätta och bry oss om. De berättar för oss vad som är nyhetsvärde, vem som är oskyldig och vem som vi ska lägga skulden på. Som individer sitter vi där som dockor och bara nickar. Robot lika.
 
När man läser i kommentarsfälten på Aftonbladet så ser man vuxna människor. Allt från 20åringar till 50+ som skriver sarkastiska, elaka, dryga och rent hatiska kommentarer gentemot Justin Bieber. "Han har ingen talang, han är korkad, helt utspårad, knarkare, jävla tönt, idiot, slyngel yada yada yada" är bara en bråkdel av vad man kan läsa. De som kommenterar hejar på varandra med ytterligare dryga kommentarer. De nervärderar hans fans som om de vore en art med mindre hjärnkapacitet än de själva. De räknar upp argument som är direkt tagna från tidigare publicerade Justin Bieber artiklar på aftonbladet. Artiklar som i sig är skrivna utav en vuxen som medvetet vinklar orden och texten så att den framstås som något förlöjligande. Artiklarna skrivs för att väcka en känsla inom läsaren, en känsla som författaren helt har som mål att väcka OCH att behålla. För att en negativ artikel säljer mer än en positiv. En person som ställer sig starkt emot Justin Bieber eller vilken annan känd person som helst har ett inre behov av att spä på sitt "hat". De vill bekräfta att han faktiskt är dålig och värdelös, det här behovet står tidningarna klara att tillfredsställa. 
 
Men tillbaka till kommentarsfälten. Jag är inte själv ett fan av Justin Bieber, jag tycker inte om hans musik eller hans produkter men jag respekterar honom som en människa.Men det sitter alltså vuxna människor som på allvar behöver hävda sig själva med att spy hat mot en 19årig kille. Det spelar ingen roll om han är känd eller inte, det vidriga är att vuxna människor tycker det är ok att göra detta. De förklarar gärna också att Justin Biebers fans är hjärndöda små idioter. Vad de inte tänker på är att de är fortfarande barn de flesta utav dem. Kan vi som vuxna verkligen klandra en 12åring för att den är mer exhalterad över Justin Biebers nya platta istället för den stundande finanskrisen? Det är en vuxensak som vi kan fortsätta pyssla med och jag tycker vi kan låta de som fortfarande är barn få pyssla med de som faktiskt hör till barndomen. Alla generationer har haft ett stort musikfenomen med många fans. ABBA, Beatles, Roxette, Westlife, Hanson, One Direction, Justin Bieber you name it!  Glöm inte att ni också har vart unga en gång i tiden. Ta inte ifrån Beliebers det som tillhör barndomen bara för att ni själva växte upp.
 
 
Tumblr_mbq5ojfiqy1qelgc4o1_400_large
 
 
 
 



Kommentarer
Postat av: Lovisa

Bästa texten jag läst på länge!

2013-04-21 @ 19:07:53
URL: http://nattstad.se/turnmeon

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!