Blir många inlägg nu!

 
Det här är också ett intressant ämne jag gillar att diskutera kring. The Beatles är "the band" av alla band som någonsin har funnits. Det är en självklarhet hos de flesta. Inget slår deras musik. De var först i sin genré och blev megapopulära. De hade en enorm fanbase över hela världen och deras musik toppade alla listor. På den tiden fanns det inte sociala medier på samma sätt som idag och de hade väldigt få konkurrenter. De representerade något nytt och fräscht, 
 
Men vem är det som har bestämt att The Beatles är oslagbara? Vem har gjort det till en hädelse att jämföra dem med ett band som etablerat sig inom musikvärlden idag? Varför är det just deras musik som är den allra bästa?
Median och samhället spelar givetvis en stor roll även här. "Det bara är så liksom, de är bäst". Är historian verkligen alltid bäst?
 
Men om vi nu tar och tittar på vad vi står inför idag så är det One Direction och Justin Bieber som är extra stora inom musikvärlden. Där det idag är sanslöst stor konkurrens till följd av den sociala medians rasande utveckling. De har enorma skaror fans runt om i världen. Deras musik toppar listor och de säljer som smör i solsken. Om vi ska jämföra så är de faktiskt i samma höjd som The Beatles. Självklart höjs arga röster kring detta "huuuuur vågar ni ens jämföra, skäms på er". Men vad säger att inte vi kommer sitta här om 50 år och skälla på våra barnbarn när de jämför något uselt band med vår generations One Direction? 
 



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!