Lost in translation. På riktigt!

Den här dagen har vart hur knäpp som helst. Kan väl säga att alla tankar jag har haft om Storbritannien har krossats och byggts upp igen. Jag har skämt ut mig ett flertal gånger och kännt mig som världens utomjording, självförtroendet har väl fått sig en liten törn.
Om vi säger såhär.. Här spelar det ingen roll om jag har MVG i engelska för man hör fan inte vad Glasgowmänniskorna säger. Det är helt SINNESJUKT! De låter som en blandning av franska,tyska och danska. Jag har även ett fletal gånger hajat till och trott att jag hört en svenk prata. Glasgow kan inte prata engelska. So much for that english knowledge liksom. Har vart på shoppingtur idag och har fasat inför varje kassabesök eftersom att jag inte hör vad dem säger. Känner mig lite som en liten thailändare som nickar och ler. För det är seriöst mitt bästa tips! Nicka och le det fungerar haha.

Jag fick följa med Kim till University of Glasgow och var med på 1 lektion. Universitetet är så obeskrivligt makalöst fint. Ser ut som Hogwarts!!!!!!Om ni åker till Glasgow någon gång så måste ni kolla in det universitet, och ni måste åka tunnelbana. Tunnelbanan ser ut som en liten larv, skitsöt.

Här är en liten lista på saker som jag lagt märke till och som du bör tänka på om du åker hit:
-De har en brittisk version av Arlas laktosfria mjölk, den luktar skumt men smakar helt okej.
-Deras vatten stinker av klor och smakar ungefär som badhus kallsupar.
-De har väldigt få offentliga toaletter, de toaletter dem har är väldigt djupa så man kan inte dölja vilket behov man utför.
-Tänk på att allt är åt vänster, rulltrapporna är helt knasplacerade.
-De älskar ABBA, har hört 3 olika abba låtar idag.
-Kassörskorna ÄLSKAR att ge mynt istället för sedlar, tvärtemot Sverige.
- Det här är EXTREMT viktigt att tänka på, jag har gjort det här misstaget hela 3 gånger idag och skämts ihjäl. I Glasgow är kösystemet väldigt mycket annorlunda än Sverige. I Sverige finns det t.ex. två köer och man väljer vilken man vill stå i. I Glasgow däremot är det en enda kö som sedan "slussas" ut till olika kassor. Gå alltså inte rakt fram till en kassa som jag gjort 3 gånger idag för då får du många sura blickar på dig!






Kommentarer
Postat av: Mamma

God Evening! Vilken fin blogg du har skapat och vad roligt att kunna läsa vad du har för dig over there Ha ha ja det är nog inte som hemma du får läsa på kassaapparaten vad det kostar om det går vill säga Ha det så bra Kram från Mamma o Vilgot

2011-10-31 @ 18:43:14

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0
Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se/gratisdesign - allt om bloggdesign!